open All Channels
seplocked EVE General Discussion
blankseplocked Important information for players experiencing a black screen.
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 [2] 3

Author Topic

Josef Bhoten
Posted - 2009.05.15 03:00:00 - [31]
 

tried patch 88737. epic fail.

tried booting in safe mode and works just fine.

vista dual core Nvidia GeForce 8500 GT

/with a spolier FTW

MrHooke
Minmatar
SUNDERING
Posted - 2009.05.15 05:14:00 - [32]
 

I got a message that says

"Your EVE client installation may have modified, damaged or corrupt files. Please re-install the game client Verification failed: "C:\Program Files\CCP\EVE\common.ini", crc:590402d8, expected:2449fd1c"

patches does not work
safe mode does not work.

Martineski
Posted - 2009.05.15 05:52:00 - [33]
 

when i try to log into EVE it show the Apoc pop up screen, then it pops up "CCP.EXE file has stopped working." i haven't even been able to patch cause i can't even get to the login screen. need some serious help, EVE is my weekend hide away and now its gone :(

holefx
Caldari
The Arrow Project
Morsus Mihi
Posted - 2009.05.15 05:55:00 - [34]
 

reinstalled eve totaly. works so far....Razz

Aldarria
Amarr
Dromedaworks inc
Ordo Astru Industries
Posted - 2009.05.15 06:23:00 - [35]
 

Works like a charm. Thanks a bunch, that was quick Smile


Kimara Cretak
Caldari
Apex Tech
Looney Toons.
Posted - 2009.05.15 06:24:00 - [36]
 

The patch fixed the black screen, thanks for the patch! :)

deepgnome
Posted - 2009.05.15 07:19:00 - [37]
 

*impressed*
thanks, that worked :0)

Casod Sutherland
Posted - 2009.05.15 07:27:00 - [38]
 

Thank you, this patch fixed the black screen issue for me!

GeForce 7900 (NVidia 180.51 driver) / Linux 64-bit (kernel 2.6.29.3) / Wine 1.1.20

Tultok Mutambe
Posted - 2009.05.15 07:39:00 - [39]
 

Edited by: Tultok Mutambe on 15/05/2009 07:41:13
The patch has solved the problem for me. I haven't seen any side effects so far. So, thank you.

Bangel
Posted - 2009.05.15 07:43:00 - [40]
 

It works. No black screen now.

Katrina Bekers
Gallente
Fighters Squadron
Posted - 2009.05.15 07:49:00 - [41]
 

Had the issue, applied the 1.2.1 patch, issue gone. Thanks.

Linux only user here, with fingers crossed at every patch...

Belter Karan
Caldari
Posted - 2009.05.15 08:04:00 - [42]
 

Linux here...

Had the black screen issue, but could access the ESC-menu. Client crashed when pressing any buttons there, though.
The patch helped. EVE runs like a charm again. Thanks.

Argus Sirius
Posted - 2009.05.15 09:13:00 - [43]
 

I cannot aply the patch because it says:
"The installed client is already compatible with the build number in this update file (88737)."

By the way, shortly afte I got into the game monitor turns black and it promts "no signal".
I can hear the sounds of the game, but with a lot of echoes.
Is this meant by the "black screen issue"?

OrDeR
Caldari
Muppet Factory
Northern Coalition.
Posted - 2009.05.15 09:22:00 - [44]
 

Originally by: RedSplat
I don't have the blackscreen problem. Or at least i don't think so.

My client just locks up 2-3 minutes into the game, i have to turn everything off at the wall to gain control of my PC back.

This occurs with an without the 'Blackscreen' patch.

Is this the 'blackscreen' issue some people have been experiencing?


i also get this like a lot of my aussie corp mates.

Dinin Vorta
Posted - 2009.05.15 10:37:00 - [45]
 

Worked for me thankfully Very Happy

I'm running EVE on Ubuntu 8.04 and was afraid that Wine might have conflicted with the patch somehow. Fortunately your patch downloaded and installed perfectly.

Cheers!

Xalathal
Posted - 2009.05.15 10:40:00 - [46]
 

The patch worked fine for me too, the black screen is gone.Very Happy (XP user)

Dek'athor
Posted - 2009.05.15 10:56:00 - [47]
 

Originally by: Argus Sirius

By the way, shortly afte I got into the game monitor turns black and it promts "no signal".
I can hear the sounds of the game, but with a lot of echoes.
Is this meant by the "black screen issue"?

That may be a system problem since the video card shuts down the monitor.
I had similar problems,like unable to resume from Hibernate because the monitor would enter sleep mode, or monitor sleep mode on alt-tabing from EvE. I fixed it by reinstalling windows and by switching the socket where the monitor was inserted into the video card (my card has 2 slots for 2 monitors).

Fade Toblack
Posted - 2009.05.15 11:13:00 - [48]
 

Worked great on Win 2K Pro.

Lord Tanizaki
Posted - 2009.05.15 11:34:00 - [49]
 

Works for me on Windows 2000 PRO SP4

thanks

Agran Harper
Posted - 2009.05.15 11:39:00 - [50]
 

Had blank screen error. When pressing escape, the following error message appeared and client closed:
Quote:
Runtime Error!
Program: (*insert location of my eve exe here*)

R6025
-pure virtual function call


After applying the patch listed in this topic, everything was in working order again, thank you very much!

Windows 2000 Professional (SP4), Geforce FX 5200 (93.71), Intel P4 3Ghz

Fche
Silentread Logistics
Posted - 2009.05.15 12:48:00 - [51]
 

Patch didnt work for me. :(

Yesterday i patch game via autopatcher without errors game was working fine till today. I cant start game, black screen after splash and this patch didnt fix anything. Any solution are welcome

Windows 7 build 7068.winmain.090321-1322 x64

Aysilu Khatun
Posted - 2009.05.15 13:15:00 - [52]
 

Works fine to me even with Win2000. Thx.

Dhu Kar
Posted - 2009.05.15 13:16:00 - [53]
 

Edited by: Dhu Kar on 15/05/2009 13:33:39
Edited by: Dhu Kar on 15/05/2009 13:17:54
Originally by: Martineski
when i try to log into EVE it show the Apoc pop up screen, then it pops up "CCP.EXE file has stopped working." i haven't even been able to patch cause i can't even get to the login screen. need some serious help, EVE is my weekend hide away and now its gone :(


Exactly what I get - something seriously screwy is going on with the client download.

I downloaded the client twice last night (4 hours of my time I'll never get back) - both by the regular download link and by the offline installer. No success with either.

The first download kept telling me it was corrupt - but after a couple of restarts it actually installed. So I start it up, get a splash screen, then that error message and a CTD.

So I downloaded it again via Torrent and I'm getting the corrupt files message when it tries to unpack the files. Won't install at all!

It doesn't make any sense.

Jabb3r01
Posted - 2009.05.15 13:51:00 - [54]
 

Thanks muchly for the patch, managed to get in game doing the following.

Run the safe mode executable.
Change to windowed mode through the settings and quit.
Launch normal eve executable

Launching eve as normal after I applied patch would just put my screen in a constant black loop, hard to explain, like it was trying to load the eve login, but failing over and over again.

But thanks again cause I play game in windowed mode anyway. Much appreciated. :)

Councillor Artwhiler
Posted - 2009.05.15 14:54:00 - [55]
 

At the end of patching it too said I had either a corrupt install or something to that effect and to download the exe and install manually. I checked to see if EVE would run anyways and it did. Although EVE runs normally and I've been playing since the update with no ill effects, I'm still worried if something is goofy. I'll just keep playing until something dorks out. Playing in window mode.

Jerry Cola
Posted - 2009.05.15 15:20:00 - [56]
 

Edited by: Jerry Cola on 15/05/2009 15:20:35
The patch had doing his job really good.

Greetings from Switzerland Smile

Jacque Boisvert
Posted - 2009.05.15 17:28:00 - [57]
 

Edited by: Jacque Boisvert on 15/05/2009 17:31:31
Originally by: Pesets
Originally by: Christophe Boisvert
My error seems to be different.
I get a splash screen, and then before geting a log in prompt, the app crashes.



That seems to happen after exiting the game in the windowed mode. Try running "eve safe mode" shortcut found in eve directory.

No I had tried with safe mode, I have re-installed and rebooted 3 times now. it seems I can't get a good installation no matter what I do.

I have tried the bit torrent installation and have EVE_Premium_Setup_86756_m.exe on my HD now. That installation produces the same result.

I have 3 days until my next training flip, I hope we can fix this before then.

If only this experience was as good as using Microsoft software. (yea I know that's hitting below the belt.. but damn it, I've been locked out of the game for two days and no quick remedies I can see.)

Soul Redemption
Caldari
Euphoria Released
HYDRA RELOADED
Posted - 2009.05.15 18:35:00 - [58]
 

i've also found a rather annoyign problem.... the game logs me in up to screen selection and sometimes not even that and then crashs and reboots itself with no prior warnnings beyond that sometimes and thats like 1% of the times i try it lets me log in the game and then kicks me out and reboots itself... im unable to play or log in more then 95% of the times... please help me i have no idea how 2 fix this and frankly im nearly giving up

lpardo
Posted - 2009.05.15 19:17:00 - [59]
 

No black screen but unable to log... anyone else with same problem?
After reinstalling from zero and installing the patch is still same thing, server status unknown... unable to log since yesterday.... and going crazy...

Jim Luc
Caldari
Rule of Five
Vera Cruz Alliance
Posted - 2009.05.15 19:28:00 - [60]
 

I didn't have the blackscreen issue, but then installed this patch and now I have the blackscreen issue.






Just kidding, never had the issue and haven't installed the patch Very Happy


Pages: 1 [2] 3

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only