open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Diminished FPS Post-Patch
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Trader 7639
Posted - 2009.04.16 18:02:00 - [1]
 

Pre-patch: max settings, 240fps stable
Post-patch: max settings, 60fps stable

Card: HD 4850

Any ideas why? Sad

Exae
GoonWaffe
Goonswarm Federation
Posted - 2009.04.16 18:02:00 - [2]
 

It looks like the game is forcing v-sync.

kyrv
Posted - 2009.04.16 18:03:00 - [3]
 

my machine lost 150fps easy its running at a jagged 35fps Crying or Very sad

Exae
GoonWaffe
Goonswarm Federation
Posted - 2009.04.16 18:07:00 - [4]
 

Yeah, its definately vsync, disabled it in drivers and I went from 60 FPS to 330 in station.

Chemso
R.H. Umbrella Corporation
Ewoks
Posted - 2009.04.16 18:10:00 - [5]
 

i set the presentation interval(advanced settings) to "interval immediate" and my FPS got boosted back to 130+

something somethingdark
Posted - 2009.04.16 18:14:00 - [6]
 

yup one issue is defnetly v-sync alright 47 vs 240fps

but something still feels choppy :/

annoing
Amarr
Dirt Nap Squad
Dirt Nap Squad.
Posted - 2009.04.16 18:17:00 - [7]
 

Well if Eve IS forcing 'interval one' on people then thats a GOOD thing.

Too many people who play are not interested in the settings etc and found the whole 'interval immediate' overheating their cards and rebooting of their comp a very scary experience. So if CCP have made interval one as default I for one salute them.


Trista Rotnor
The Accursed
HYDRA RELOADED
Posted - 2009.04.16 18:27:00 - [8]
 

Edited by: Trista Rotnor on 16/04/2009 18:30:53
I messed with the intervals like Chemso did. It was set to "Interval Default" by default, I changed it down to "Interval One" which boosted my fps from 40-45 and very choppy to 60fps and smooth. I then set it to "Interval Immediate" and got my 300+fps back and no choppiness. So vsync is the culprit.

Grez
Neo Spartans
Laconian Syndicate
Posted - 2009.04.16 19:34:00 - [9]
 

Edited by: Grez on 16/04/2009 19:36:14
Advance options

Default in EVE is now "Interval Default", which refers to driver default. Set it to immediate for "off" or just set it to "always off" in your drivers.

This is to fix all the whiney *****es that A) don't know a thing about computers and B) don't have adequate cooling.

El Covah
LOCKDOWN.
C0NVICTED
Posted - 2009.04.16 20:18:00 - [10]
 

Any idea where to set it in the drivers for a GTX 260 and / or a 8800 GTS ?

The settings in EVE do not seem to change anything here.

BombaLuigi
Posted - 2009.04.16 20:42:00 - [11]
 

i found my fps beeing all over the place as well, actually im getting a fps boost when im beeing shot by angel bs, but only as long as their turret 'trails' remain visible, when they are gone, eveything is back to normal... vice versa for torpedos... when i get hit by a torp, the fps drops for as long as the explosion lasts...

the curios part is, both is only happening when there arent any kind of structures in my pov... when i look at an accel gate, a silo or something else (doesnt matter), the fps stay constant in both cases...

Trista Rotnor
The Accursed
HYDRA RELOADED
Posted - 2009.04.16 21:26:00 - [12]
 

Originally by: El Covah
Any idea where to set it in the drivers for a GTX 260 and / or a 8800 GTS ?

The settings in EVE do not seem to change anything here.


The nvidia control panel has the option at the bottom to force it off, but when I did that it didn't take even after a restart. Are you sure you changed the present interval settings, it should work.

Jonas Simbacca
Minmatar
Heretic Academy
Posted - 2009.04.17 00:11:00 - [13]
 

Alright, so "Interval Default" is the cause of this, at least with my client.

I forced Vsync off in my Control Panel and I still had a bit of lag. But once I changed Interval Immediate it was good, but read something about that causing issues with cards so I changed the "Present Interval" to "Interval One" the lag was gone as well and is good I guess.

So yeah thanks all for the ideas.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only