open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Socket Closed
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : ... 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 ... : last (52)

Author Topic

Anri II
Posted - 2009.02.20 17:54:00 - [481]
 

Just wanted to put my 2 cents in here.

Lately I have been experienced disconnect issues (socket closed, server disconnected) and ran ping plotter. Same as others here it seems the breakdown is:

telecity.ge9-9.br02.ldn01.pccwbtn.net [63.218.13.222]

I get 50% packet loss to it as do others who are having connectivity problems.

Also quick note to those that have problems logging back in with the character what was disconnected, but not other characters. If you clear the cache it will let you log back in.

PaddyPaddy Nihildarnik
Gallente
The Night Crew
Posted - 2009.02.21 17:03:00 - [482]
 

Bumping this for yet another 100mil+ loss due to the client d/cing me.


Neechi HollanderDanny
Sith Squirrels
Posted - 2009.02.21 18:53:00 - [483]
 

Still a problem
Netherlands

Junglistbeast
Posted - 2009.02.21 19:07:00 - [484]
 

Happening for me too. This is a joke 3 months this has been going on and not a peep from ccp.

Pingplotter running in the background worked for a while, but it's not helping now and i can't even log in. Tried chnging the port/clearing cache etc. none of which helped. And is ridiculous in its own right that we even need to try these things to get a product that we have bought to work.

The lack of comment from ccp is enraging due to this being such a large problem.

I have never had a problem this occur in any other game, and if it has it was corrected quickly, not by turning the other way hoping it will magically disappear.

Caldari Citizen000001
Caldari
Broken's legion
Failure Imminent
Posted - 2009.02.21 20:02:00 - [485]
 

same problem and its annoying. good thing i was with my corp mates in a pocket so my ship didnt get blown up because it was scrambled that woulda really ****ed me off since they nerfed that "logging off" is scrambled thing.

Shadow''Broker
Posted - 2009.02.21 20:19:00 - [486]
 

I've had this problem ever since the QR patch. I think I was finally able to fix the problem two days... TWO DAYS before this patch, and now it's back to square one.... ****!!

The truth is that CCP doesn't give a **** about us. It would cost them too much effort to fix a problem that a small minority of players are having. As long as they're getting their monthly subscriptions from the majority, they can go on and ignore us all they like. They're too scared to come on here and tell us that there are no plans to fix it.

About my previous fix, which was short-lived:
I had gone into my router settings and set it to make sure that port 26000 was always open. After that change, I didn't have a single disconnect in two days (even at previous heavy D/C times).

Now, I don't know what to do. Maybe it needs another port fixed.

I'm starting up a fund to support a naval blockade of Iceland until they fix this issue, so donate your ISK to me, lol. YARRRR!!

Great Artista
Caldari
Veto.
Veto Corp
Posted - 2009.02.21 22:00:00 - [487]
 

I have this problem too occationally.
Please not to be closing my sockets. Sad

Malena Panic
Gallente
Veto.
Veto Corp
Posted - 2009.02.21 22:30:00 - [488]
 

Eve has been frequently losing my little socks as well over the past couple weeks.

Please find my sockets!

Cemic Cemezon
Caldari
Caldari Provisions
Posted - 2009.02.21 23:40:00 - [489]
 

Getting same error.

elsnakeo
Posted - 2009.02.22 03:35:00 - [490]
 

Same problem, too. Random Socket Closed disconnections.

PaddyPaddy Nihildarnik
Gallente
The Night Crew
Posted - 2009.02.22 04:21:00 - [491]
 

Target Name: N/A
IP: 87.237.38.200
Date/Time: 22/02/2009 2:40:13 PM to 22/02/2009 3:20:10 PM

Hop Sent Err PL% Min Max Avg Host Name / [IP]
1 961 24 2.5 8 98 13 [10.23.64.1]
2 961 24 2.5 9 165 13 sbr4-pos4-0-1.gw.optusnet.com.au [198.142.144.117]
3 961 24 2.5 10 141 14 mas1-ge11-0-5-900.gw.optusnet.com.au [198.142.144.194]
4 961 24 2.5 10 112 14 mas3-ge2-0-0-811.gw.optusnet.com.au [211.29.155.11]
5 961 24 2.5 170 261 176 [203.208.148.97]
6 961 24 2.5 169 294 175 ge-0-0-0-0.laxow-dr1.ix.singtel.com [203.208.171.65]
7 494 24 4.9 171 594 184 ge9-10.br01.lax05.pccwbtn.net [63.218.73.101]
8 961 271 28.2 314 740 332 telecity.ge9-9.br02.ldn01.pccwbtn.net [63.218.13.222]
9 961 24 2.5 314 523 322 mailtx.2zxr.com [217.20.44.10]
10 960 960 100.0 0 0 0 [-]

11 961 24 2.5 315 395 320 [87.237.38.200]



Ive bolded the anomolies in my pingplotting. Why is the 10th hop 0? Is that due to total packet loss?


Johren
Posted - 2009.02.22 07:13:00 - [492]
 

Chiming in here to say I'm having the same problem.

I finally sent an in game petition - not that they'll necessarily respond, but still. I included a link to this thread in the petition.

What pushed me "over the edge" was losing *another* round of Hammerhead II's on a lvl 3 mission. At $650k per drone it's just taking everything I'm making on the mission to break even.

/sigh

Moonaru Izu
Caldari
Posted - 2009.02.22 09:06:00 - [493]
 

Edited by: Moonaru Izu on 22/02/2009 09:18:04
Edited by: Moonaru Izu on 22/02/2009 09:07:41
Originally by: PaddyPaddy Nihildarnik
Target Name: N/A
IP: 87.237.38.200
Date/Time: 22/02/2009 2:40:13 PM to 22/02/2009 3:20:10 PM

Hop Sent Err PL% Min Max Avg Host Name / [IP]
1 961 24 2.5 8 98 13 [10.23.64.1]
2 961 24 2.5 9 165 13 sbr4-pos4-0-1.gw.optusnet.com.au [198.142.144.117]
3 961 24 2.5 10 141 14 mas1-ge11-0-5-900.gw.optusnet.com.au [198.142.144.194]
4 961 24 2.5 10 112 14 mas3-ge2-0-0-811.gw.optusnet.com.au [211.29.155.11]
5 961 24 2.5 170 261 176 [203.208.148.97]
6 961 24 2.5 169 294 175 ge-0-0-0-0.laxow-dr1.ix.singtel.com [203.208.171.65]
7 494 24 4.9 171 594 184 ge9-10.br01.lax05.pccwbtn.net [63.218.73.101]
8 961 271 28.2 314 740 332 telecity.ge9-9.br02.ldn01.pccwbtn.net [63.218.13.222]
9 961 24 2.5 314 523 322 mailtx.2zxr.com [217.20.44.10]
10 960 960 100.0 0 0 0 [-]

11 961 24 2.5 315 395 320 [87.237.38.200]



Ive bolded the anomolies in my pingplotting. Why is the 10th hop 0? Is that due to total packet loss?






Some days I experience the same problem. And my own investigations have led me to the same conclusion.

The problem lies with the route.
Whenever these two are in the route


telecity.ge9-9.br02.ldn01.pccwbtn.net [63.218.13.222]
mailtx.2zxr.com [217.20.44.10]




The problems are there and there are massive connection problems to be seen in pingplotter.

On other days, when the route is different (i.e the mailtx.2zxr.com server is not in the route, everything works perfectly well and there are no issues.

It occurs strange to me aswell that there is a mailserver (or so the name suggests) inbetween the route at telecity to CCP's server...Strikes me as this is an internal routing problem that needs to be looked at.


Funny thing is that when I run a whois query on this domain (2zxr.com) it returns as available Shocked

Something is not right there.....

Cyclicus Remba
Gallente
1st Church of the Flying Spaghetti Monster
Posted - 2009.02.22 15:28:00 - [494]
 

Originally by: Johren
I finally sent an in game petition - not that they'll necessarily respond, but still.


They won't. It's not a "bug", so all you can do is hope that the ISP provider for those hops notices something.

Quote:

8,telecity.ge9-9.br02.ldn01.pccwbtn.net,63.218.13.222
9,mailtx.2zxr.com,217.20.44.10
10,,-
11, -------------- ,87.237.38.200



25%-65% packet loss at telecity's hop, and 100% packet loss at hop 10, which is so screwed up PingPlotter can't even get info on it. Maybe someone can call Hong Kong, where telecity's registered. HERRO?

Thanks for looking out for your paying customers, CCP.

Cyclicus Remba
Gallente
1st Church of the Flying Spaghetti Monster
Posted - 2009.02.22 15:41:00 - [495]
 

I think since CCP can't/won't address this issue (after all, look at their participation in this thread), our only hope is that when Apocrypha is released, it takes such a major wet steaming dump because of this, they'll have no recourse but to address it.

Personally, I like the odds. After all, these are the same magicians that overwrote peoples' boot.ini files with Empyrean Age, remember?

Johren
Posted - 2009.02.22 17:37:00 - [496]
 

Well I'd say it is a bug, though not in the game client. No they didn't write game code that caused this, but there is a "bug" so to speak that is easily tracked down by any number of people here and there's some fishy routing going on.

Tracing route to 87.237.38.200 over a maximum of 30 hops
(removed more local pings...)
7 41 ms 40 ms 41 ms pos-1-8-0-0-cr01.losangeles.ca.ibone.comcast.net [68.86.86.13]
8 52 ms 40 ms 42 ms TenGE13-2.br02.lax04.pccwbtn.net [63.218.51.17]
9 164 ms 167 ms * telecity.ge9-9.br02.ldn01.pccwbtn.net [63.218.13.222]
10 165 ms 164 ms 165 ms mailtx.2zxr.com [217.20.44.10]
11 * * * Request timed out.
12 167 ms 166 ms 164 ms 87.237.38.200

Anyone tried going through a proxy service to see if they can use a different route to CCP's servers?

Carreira
Posted - 2009.02.22 18:44:00 - [497]
 

Originally by: Johren

Anyone tried going through a proxy service to see if they can use a different route to CCP's servers?


How would one go about such a thing?
Im a noob when it comes to such things, but what my IP provider led me to believe is that there was an issue along the route conecting to CCPs servers. If we can show that with a diferent route things work...

Erinni Tisifone
TH3 UnT0uChaBl3S
Bang Bang You're Dead
Posted - 2009.02.22 19:58:00 - [498]
 

i don't think
10 165 ms 164 ms 165 ms mailtx.2zxr.com [217.20.44.10]
and others hop after are the issue cause. That hop are sure firewalled so we lost all the packets but is normal.

The real problem is
9 164 ms 167 ms * telecity.ge9-9.br02.ldn01.pccwbtn.net [63.218.13.222]

that lost (real loss) packet (30% min 100% max) and this is a Telecity issue in the isp farm Telecity Map
This happen when a router has very high load of traffic and randomly lost packets. This isn't a CCP issue, is a CCP's ISP issue.
CCP have some ISP and if the route go trough Telecity there are packet loss.

This is my opinion...i'm waiting for a CCP note.


Darius Ryusan
Caldari
Nex Umbrae
Posted - 2009.02.22 21:57:00 - [499]
 

i have the same error i can play only if a make an action per minute like openning market if i do nothing i'm deconected. but i dont use the tele2 hop.

1 <1 ms <1 ms <1 ms WANConnectionDevice.home [192.168.1.1]
2 32 ms 32 ms 32 ms AMontsouris-157-1-102-1.w90-46.abo.wanadoo.fr [90.46.141.1]
3 32 ms 32 ms 32 ms 10.125.124.10
4 34 ms 33 ms 32 ms 193.253.81.106
5 33 ms 32 ms 32 ms tengige0-13-0-1.ntaub101.Aubervilliers.francetelecom.net [193.251.126.218]
6 33 ms 33 ms 34 ms tengige0-11-0-0.auvtr1.Aubervilliers.opentransit.net [193.251.129.90]
7 33 ms 32 ms 32 ms te2-2.parse2.Aubervilliers.opentransit.net [193.251.129.89]
8 34 ms 33 ms 34 ms 21stcentury-1.GW.opentransit.net [193.251.250.134]
9 34 ms 35 ms 34 ms ae0-0.par-gar-score-1-re0.interoute.net [212.23.42.25]
10 41 ms 40 ms 40 ms ae1-0.lon-004-score-1-re0.interoute.net [212.23.42.22]
11 * 40 ms * 89.202.226.30
12 42 ms 41 ms 40 ms mailtx.2zxr.com [217.20.44.10]
13 * * * Dlai d'attente de la demande dpass.
14 42 ms 40 ms 41 ms 87.237.38.200

I have made a petiton with all detail for ccp i hope they look it

Moonaru Izu
Caldari
Posted - 2009.02.22 22:40:00 - [500]
 

Originally by: Darius Ryusan
i have the same error i can play only if a make an action per minute like openning market if i do nothing i'm deconected. but i dont use the tele2 hop.

1 <1 ms <1 ms <1 ms WANConnectionDevice.home [192.168.1.1]
2 32 ms 32 ms 32 ms AMontsouris-157-1-102-1.w90-46.abo.wanadoo.fr [90.46.141.1]
3 32 ms 32 ms 32 ms 10.125.124.10
4 34 ms 33 ms 32 ms 193.253.81.106
5 33 ms 32 ms 32 ms tengige0-13-0-1.ntaub101.Aubervilliers.francetelecom.net [193.251.126.218]
6 33 ms 33 ms 34 ms tengige0-11-0-0.auvtr1.Aubervilliers.opentransit.net [193.251.129.90]
7 33 ms 32 ms 32 ms te2-2.parse2.Aubervilliers.opentransit.net [193.251.129.89]
8 34 ms 33 ms 34 ms 21stcentury-1.GW.opentransit.net [193.251.250.134]
9 34 ms 35 ms 34 ms ae0-0.par-gar-score-1-re0.interoute.net [212.23.42.25]
10 41 ms 40 ms 40 ms ae1-0.lon-004-score-1-re0.interoute.net [212.23.42.22]
11 * 40 ms * 89.202.226.30
12 42 ms 41 ms 40 ms mailtx.2zxr.com [217.20.44.10]
13 * * * Dlai d'attente de la demande dpass.
14 42 ms 40 ms 41 ms 87.237.38.200

I have made a petiton with all detail for ccp i hope they look it



but you do have the mailtx.2zxr.com in your list.

Hence I stick with my earlier finding, there is something with this host that is causing the problems.

Harleydavid
Sebiestor Tribe
Posted - 2009.02.23 00:29:00 - [501]
 

I can't believe we have 17 pages of people complaining about the same problem and we haven't had any type of response from anyone at CCP... Confused

When paying customers game time is being compremised I'd like to think that CCP would at least respond with some formal BS saying they are at least looking into the problem Laughing

Cyclicus Remba
Gallente
1st Church of the Flying Spaghetti Monster
Posted - 2009.02.23 00:55:00 - [502]
 

Originally by: Erinni Tisifone

that lost (real loss) packet (30% min 100% max) and this is a Telecity issue in the isp farm Telecity Map
This happen when a router has very high load of traffic and randomly lost packets. This isn't a CCP issue, is a CCP's ISP issue.


OK, so who do we get to write the nastygram to Telecity? Somebody link them to this thread, or bombard them with out PingPlotter results.

Typical English. Probably have the server on the wrong side of the road.

Nean Derthal
Minmatar
Eve Defence Force
Systematic-Chaos
Posted - 2009.02.23 01:21:00 - [503]
 

Originally by: Harleydavid
I can't believe we have 17 pages of people...


17 pages this thread only, theres an older thread with roughly the same.
My subscription ends on the 28th and one thing for sure, im not going to renew it until problem solved or any news from CCP saying what they are doing about it

Si Karde
Minmatar
Arcane Odyssey
Posted - 2009.02.23 01:59:00 - [504]
 

Well I have been having this same lovely problem for the last month and after loosing a ship and many a drone I am pretty fed up. I will tell you though I have researched and tried every fix and finally thanks to others posts I have not had my super fantastic socket closed in about 5 days. Ping Plotter seems to be working. I have had one disconnect since I started running it and that was on my isp's end. Just set it up like it says above and let it run through your game play.

Phoenix Zohar
Posted - 2009.02.23 02:19:00 - [505]
 

The problem is that I can't play the game right now. For the last 3 days I have repeatedly recieved the "The Socket was closed" error message. It really picked up this weekend. Now, after trying to run a level 4, I can't even log in! In the last 2 hours after reading posts about the error, I tried to log in multiple times. I was able to get in 1 time and then when I undocked, I got the error again. How can I run ping plotter or a log when I can't even play the game?

Johren
Posted - 2009.02.23 05:30:00 - [506]
 

Well tonight I played for a couple hours without a single hiccup doing the same sort of things I normally do (lvl 3 missions these days.) I checked and yes I'm still having the same tracert results that show telecity and mailtx.2zxr.com as problem points in the route. I don't get it. Of course, after I was done I left myself sitting in station for a just few minutes to get something to eat and drink, but came back to find I was stuck and got the disconnect. I know people have reported that keeping the connection constantly active helps a lot so maybe this latest problem was a result of inactivity. Even so, it's still a problem in that it wasn't the intended function of the client to kick me, but rather a loss of connectivity.

Sure I'm glad I had no problems while playing, but I know it will happen again sooner or later and there's not much I feel I can do to prepare for it.

KING TERROR
Royal Dutch Secret Service
Posted - 2009.02.23 10:07:00 - [507]
 

Same issues, although it doesnt happen alot and is totaly random. It usualy occurs with busy systems and fighting going on.

It started right after the upgrade of the new hardware installed recently.

PaddyPaddy Nihildarnik
Gallente
The Night Crew
Posted - 2009.02.23 12:50:00 - [508]
 

After running pingplotter @ 15000 traces or whatever and running trace every 1 seconds I have noticed a definite reduction in crashes. Dont understand the mechanic of it and its not guarenteed solution, merely a bandaid.

Still, id highly recommend it to everyone.

Bucks Skydreamer
Posted - 2009.02.23 13:02:00 - [509]
 

Never had this problem before.

But now, this last days i aren't able to play all i want because it keeps DCing me after 5minutes or so, when fitting my ships i will also have to relog to see everything fitted up and online.

When i DCed i had another client going and it wasn't affected, that one was still online.

This is really weird

Nean Derthal
Minmatar
Eve Defence Force
Systematic-Chaos
Posted - 2009.02.23 14:25:00 - [510]
 

I finally ran the pingplotter and this is what came out

Target Name: N/A
IP: 87.237.38.200
Date/Time: 23-02-2009 13:56:48 to 23-02-2009 14:20:42

Hop Sent Err PL% Min Max Avg Host Name / [IP]
1 1433 0 0,0 0 11 1 [192.168.2.1]
2 1433 0 0,0 5 99 14 [10.11.191.254]
3 1433 2 0,1 5 93 15 a212-113-169-254.netcabo.pt [212.113.169.254]
4 1432 147 10,3 12 85 21 ix-4-0-0.core1.PV9-Lisbon.as6453.net [195.219.187.34]
5 1433 1 0,1 12 79 20 if-4-0-0.core1.PV9-Lisbon.as6453.net [195.219.187.33]
6 1433 1 0,1 39 262 55 if-12-0-0.mcore3.L78-London.as6453.net [195.219.144.5]
7 1433 0 0,0 39 91 48 if-5-0-0.mcore3.LDN-London.as6453.net [195.219.195.9]
8 1433 0 0,0 39 304 70 ldn-b4-link.telia.net [213.248.74.1]
9 1433 2 0,1 39 490 69 ccp-ic-124901-ldn-thon-s2.c.telia.net [213.248.90.90]
10 1431 650 45,4 40 119 59 [87.237.38.200]


I dont understand anything of it though


Pages: first : previous : ... 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 ... : last (52)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only